Videosparri - Oma videopersoona esiin itsetuntemuksen avulla

Kun itse astuin videokameran eteen

Viime viikolla astelin hieman pelonsekaisin tuntein Blick Productionsin tuotantotiloihin Kaapelitehtaalle. Edessä oli videosparri eli kolmen tunnin koulutus videoesiintymiseen, olin päässyt uuden menetelmän koekaniiniksi.

Sari Siikander ja Janne Mikkilä ottivat minut vastaan. Molemmat ovat ihania ihmisiä ja meritoituneita ammattilaisia omilla alueillaan. Sari on tunnettu näyttelijä, ohjaaja ja vuorovaikutuskouluttaja. Janne taas on erikoistunut valokuvaamiseen ja videotuotantoon. Tutustuimme aluksi aamukahvin parissa ja sitten aloimme töihin.

Ryhdyimme kuvaamaan Somafyn yritysesittelyä, johon olin tietysti valmistautunut mahtavalla hissipuheella. Astuinkin kameran eteen rauhallisesti ja teimme ensimmäisen kuvauksen. Sen katselu oli kuin hyppy jääkylmään veteen ja syvään päähän. Miten voinkaan olla noin tylsä ja vakava? Tuolla esiintymisellä ei ainakaan asiakasta pysty vakuuttamaan eikä sieltä tule oma persoona mitenkään esiin. Olin tosi vaikeasti lähestyttävän tuntuinen ja minusta tuntui kuin olisin jonkun kuplan sisällä. Paniikki levisi koko kroppaan.

Sitten alkoi videosparri. Sarilla on repussaan hurja määrä erilaisia harjoitteita ja menetelmiä, joilla päästään varmasti haluttuun lopputulokseen. Uusia ottoja otettiin yli kymmenen kertaa ja harjoitusmankelin läpi päästyäni olin itse melko tyytyväinen lopputulokseen.

Menetelmä lisää itsetuntemusta

Sari ja Janne ovat kehittäneet henkilökohtaisen menetelmän, jonka avulla ihan tavallinen ihminen saa paremmin oman persoonansa esiin videolla esiintyessään. Metodi perustuu oman itsetuntemuksen lisäämiseen. Harjoitteet ovat hyvin konkreettisia ja käytännönläheisiä. Treeneissä videoidaan, analysoidaan ja harjoitellaan intensiivisesti, mutta koko ajan ilon kautta. Mokaillakin saa ja jopa pitää!

Menetelmä perustuu yksilöllisyyteen ja tekniikan harjoitteluun. Meillä jokaisella on omat vahvat ja heikot puolet esiintymisessä eikä mitään yhtä ja samaa mallia kannata soveltaa kaikille. Harjoitteiden avulla kaivetaan se oma, luontainen tyyli esiin ja onnistumisen kokeminen on kyllä energisoivaa ja rentouttavaa. Sari ja Janne tuotteistavat parhaillaan palveluaan ja suosittelen sitä kyllä kaikille, jotka haluavat saada omista videoistaan parempia ja koskettavampia.

Oheisessa videokoosteessa on erilaisia hetkiä päivän kuvauksista ja loppua kohden ”räppi” kyllä mielestäni paranee. Koin oppineeni hurjan paljon itsestäni sekä siitä, kuinka kameran edessä työskennellään. Olen esiintymistyyliltäni dialogiin pyrkivä henkilö ja pitkät, ulkoa muistettavat puheet saavat minut pönöttämään liikaa. Meillä jokaisella on oma tyyli. Varsinaiset videot tulevat aikanaan esiin Somafyn digimarkkinoinnissa.

Video – tuo sisältöjen kuningas

Videomarkkinointi on tullut jäädäkseen ja video on vaikuttavaa sisältöä parhaimmillaan. Videosisältöjen kasvuvauhti on hurja. Videoita katsotaan mielellään, eikä niitä tarvitse tuputtaa. Videon tehot näkyvät rekrytoinneissa ja tietysti myös viestinnässä. Videolla voi vedota tunteisiin ja sillä voi madaltaa henkilön lähestymiskynnystä, puhutaan myös aitousviestinnästä.

Erilaisia sisältöjä on hyvä osata yhdistää ja soveltaa halutun viestin kohdistamisessa oikealle kohdeyleisölle. Vlogit, podcastit, äänikirjat sekä laadukkaat copytekstit kuvineen toimivat yhä edelleen osana sisältömarkkinoinnin kokonaisuutta.

Markkinoinnissa erilaisia, toimivia ja myyntiä kasvattavia videotyyppejä on useita ja tässä aikaisemmassa blogissani (linkki alla) olen esitellyt sellaiset videotyypit, joita käytetään hyvällä menestyksellä USA:n ja Kanadan markkinoilla. Suomi on hyvässä vauhdissa mukana kehityksessä.

Blick Productionin sivut löytyvät täältä: https://www.blickproductions.fi/.